Indvielse af Nåleøjet i 2010

Tekst og foto: Mogens Weile

Vejret kunne ikke være bedre fredag den 9. juli da Søndergaard Torv i Måløv og Bjørn Nørgaards skulptur Nåleøjet blev indviet. Skulpturen er otte meter høj med 24 figurer der forestiller 12 engle og 12 bæster. Søndergård Torv med sine kunstneriske udsmykninger er tænkt som et rigt varieret miljø, hvor oplevelser, motion og aktiviteter er i centrum.

Et stort antal Måløv-borgere var mødt op for at overvære indvielsen, og – som altid – se og høre en veloplagt borgmester der bl.a. sagde: “Søndergaard Torv skal ses i sammenhæng med forbindelsen mellem den gamle by Måløv og den nye bydel. Nåleøjet er således et af mange spændende initiativer i Søndergaard, og vil sammen med Måløv-Aksen give hele området herlighedsværdi og karakter.

Skulpturens navn “Nåleøjet” refererer til det bibelske citat ”Det er lettere for en kamel at komme igennem et nåleøje end for en rig mand at komme i Guds rige”. Om det sagde Bjørn Nørgaard bl.a.:  “Gennem livet møder vi både engle og bæster, i os selv og udenfor os selv, hvor moderne og oplyste vi end er. “Nåleøjet” giver i sin form og materiale et mangetydigt billede på disse tusinder af valg den enkelte træffer hver dag, hver time, hvert minut”. Skulpturen og kommunens kunstneriske projekt på Søndergård er blevet til på baggrund af bl.a. økonomisk støtte  på 6 mio. kr. fra NordeaFonden.

Afslutningsvis takkede begge talere de mange involverede der har været med til at realisere projektet. Efter en nedtælling fra 10 til 1 blev der lukket op for Nåleøjet, og som det ses kom børnene godt igennem.