Kulturtorvet

Kulturtorvets indvielse lørdag d. 30. november 2019

 

 

Programmet var : 

Allerede fra kl. 10 vil der være forskellige aktiviteter på pladsen.
Juletræet tændes og KFUM-spejderne sørger for bål, snobrød og varm kakao og indenfor i Kulturhusets sal kan store og små klippe julepynt, tegne juletegninger og deltage i julequizzer.
Kl. 11.30 sørger Måløv Kirkes børne- og ungdomskor for ekstra julestemning i Kulturhuset, når de synger både nye og gamle julesalmer.
Vanen tror kører borgmester Jesper Würtzen og det festlige nisseorkester rundt i hestevogn. De kommer både forbi Plejecenter Sønderhaven og Hospice Søndergård, hvor orkestret begge steder vil spille lidt julemusik for beboere og ansatte. Herefter kører de videre gennem byen for til sidst at ende på Kulturtorvet foran Kulturhus Måløv igen.
Kl. 12 vil pladsen blive officielt indviet af borgmesteren, og der vil være en præsentation af KulturTorvets logo (se neden for) herefter vil der være musik og fælles jule-sang m.m. – og muligvis også dans frem mod kl. 13.

 

Baggrund

I vinderforslaget ”Måløvringen” fra 2016 blev det forslået at parkeringspladsen mellem Kulturhus Måløv, Netto og Måløv Hovedgade skulle omdannes til et ”Kulturtorv”. Et torv i Måløv Bymidte og et mødested med fokus på folkelighed og fællesskab.

En lokal følgegruppe af Måløvborgere har sammen med Måløv Bylaug, Kulturhus Måløv og Ballerup Kommune været med at udforme og sætte rammerne for Kulturtorvet.

Anlægsarbejdet er blevet udført i perioden fra juni til og med september/oktober 2019 og der er derefter blevet plantet træer og stauder.

På udvalgte dage vil parkeringspladsen forvandle sig til en mere levende “torveplads”. Kulturtorvets logo er dannet af bogstaverne “M-A-A-L-O-E-V”, som har fundet en alternativ orden, som danner en klovn, der skal symbolisere arrangementernes underholdende karakter og at de bryder med hverdagen. M’et symboliserer samtidig den overdækning af parasoller, som typisk vil præge pladsen, når Kulturtorvet er i brug.

 

Indvielsen af Kulturtorvet er fastsat til lørdag d. 30. november 2019 kl. 10-14, hvor der også vil være juletræstænding. Se også kalenderen

 

Læs mere om Kulturtorvet på Ballerup Kommunes hjemmeside hér.

 

Så kom der asfalt på parkeringsarealet. 26. august.
Den første del af belægningen er lagt… 24. juli 2019.
24. juli 2019
Så er arbejdet med Kulturtorvet gået i gang. 27. juni 2019.